jueves, 31 de julio de 2008

LA CONVOCATORIA EN CATALÁN; Gracias a la gentileza y amabilidad de don José Ángel Ponce, Marqués del Conquero y de su amigo David conocido como "el catalán", exponemos hoy la convocatoria de cultos de Nuestra Señora de la Paloma en el idioma oficial daroaliano, que es el catalán. El resultado ha sido un texto maravilloso escrito en el idioma que conoció nuestra Patrona, hasta que fue descubierta en la plaza del Pi de Barcelona para honra y gloria de todos los daroalianos.


La Molta, Antiga, Fervorosa, Sempre Il-lustre, Immemorial, Nacional, Excel-lentissima i Daroaliana Fraternitat Sagramental de la Pura y Neta Concepció, Espina del Sant Senyor i Pontificia i Més Real Archicofradia de Natzarens del Santíssim Cristo del Perdó i
DE LA NOSTRA SENYORA DE LA PALOMA
Sant Joan Evangelista i Santa Maria Magdalena
Establerta canònicament a la Basílica de Santa Maria de la Paloma d´questa ciutat de Daroal, agregada a la Basílica de Sant Joan de Letrán a Roma, celebra els cultes següent:
El dia 25 de juliol des de les 00,00 hores fins les 05,00 hores de la matinada del dia 26, PER HONRA I GLÒRIA DEL POBLE DAROLIÁ
SOLEMNE BESAMÁ A LA NOSTRA SENYORA DE LA PALOMA
Patrona Excelsa de la Ciutat de Daroal.
El dia 26 de juliol a les 07,00hores del matí ROSER D´AURORA amb la Santíssima Verge des de la seva Basílica fins el Convent de l´Sperit Sant. A continuació ALÇADA DE LA REGINA fins el seu altar de Vintena, portada per especial privilegi per les Reverendes Mares Comanadores de l, Sperit Sant, mentre el poble acaba l´acte com el seu nom indica.
Des de el dia 26 de juliol fins el 14 d´agost, amb Exposició al capdavall i Solemne Reserva de JESÚS EN EL DIVÍ SAGRAMENT DEL SEU AMOR aquesta Fraternitat consagra a la seva Sobirana Titular el somni fet realitat de tothom els daroalians, el seu anual i
SOLEMNE VINTENA
que donará començament toto els dies a les deu de la nit sota el cel daroaliá a la Plaça del Perdó amb el res de la Corona de la Verge, essent els encarregats d´exalçar les excel-lències de la Nostra Mare Amant els oradors segënt:
Des de el dia 26 de juliol fins el 2 d´agost JOSE EL ESCULTOR, qui ens posará el cap com un bombo explicant-nos les seves històries amb Oscar de Zaragoza i la Rosaria.
Des de el dia 3 fins el 10 d´agost OSCAR DE ZARAGOZA (acompanyat de les Snupy al complet), qui no més explicarà històries de Jose el Escultor (el qual estarà present) i la Rosaria.
Des de el dia 11 fins el 14 d´agost i per a que tot ebotzi com un "triquitraque" LA ROSARIA qui, cada dia amb un to mès elevat, no pararà d´explicar una i altra vegada històries de Jose el Escultor (present), Oscar de Zaragoza (present) i les Snupy (presents).
El dia 15 d´agost FESTA NACIONAL DE DAROAL, dia que l´Església celebra la festa de l´ASUNCIÓN DE LA NOSTRA SENYORA, que a les vuit de la tarda celebrarà aquesta Fraternitat la seva
Funció Principal d´Església
amb SANTA MISA DE COMUNIÓ GENERAL estando el panegíric (ja per acabat d´arreglar-lo tot) a aquesta solemníssima ocasió a càrrec de
LES SNUPY
Al ofertori la Fraternitat farà pública i solemne protestaria de fe i renovarà el jurament que va fer en el seu dia de defensar el misteri de la MEDIACIÓ UNIVERSAL DE LA VERGE MARIA en la dispensació de totes les gràcies. Acabada l´Eucaristia tindrà lloc la
SOLEMNE MINERVA
per a les cinc illes de Daroal i tots els seus Estats Associats.
Una vegada acabada la Funció, a les dotze de la nit TRIOMFAL BAIXADA de la Mare des de el seu altar fins la seva Basílica, portant la Celestial Senyora en el seu pit la CUSTÒDIA DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT sustentada amb les seves dues màns, manisfestant el poble aixó que va donar el món per a la seva salut, tan veritable ara com abans encara que de forma diferent.
El Il-lustríssim Senyor Cardenal d´aquesta Diòcesis va concedir a l´any 1750 cinc anys de indulgèncie a tothom els fidels que resin quasevol oració de les aprovats per l´Església davant la imatge de la NOSTRA SENYORA DE LA PALOMA en els dies de Vintena, i aquest any cinc mès de regal, a qui aguantin tots els sermons (sobre tot els últims) de la Vintena 2008.
Amb censura papal daroliá.
Daroal 2008

1 comentario:

Carlos dijo...

¡Qué ideal!
¿Es cierto entonces lo que se dice en los confidenciales de actualidad de que este año se verá la "senyera" de papel, colgando de los techos de las casetas como motivo principal de la decoración?
Dicen esos mismos confidenciales que algunos estados asociados a Daroal están molestos con el Gobierno, porque el proyecto de financiación autonómica propuesto por el Ejecutivo favorece más a algunos estados asociados que a otros. De hecho, se cuenta que los dirigentes de Estrella de la Sierra han querido mofarse de esta situación y han incluído en su página web un montaje fotográfico en el que aparecen dos niños y el siguiente lema: "apadrina a un niño de Daroal por mil euros", en clara alusión a las quejas de algunos barrios de Daroal que se sienten marginados con respecto a otros estados libres asociados, como por ejemplo Barbadeña de la Concepción que, según los confidenciales, recibe del erario público de Daroal más dinero del que aporta a las arcas del Estado.